עד נתב"ג: מסלול הריצה המאתגר של פארק תל-אביב

לרוץ בטבע – יתרונות בלבד
לריצה בפארקים, נחלים ושמורות טבע יש המון יתרונות: האוויר נקי, הנוף משכר חושים ומרגיע, הרוח מלטפת את הפנים, הקרקע אידאלית והשקט מאפשר לנו לברוח לקצת מההמולה. מסלול הריצה שיוצא מפארק בגין, מתחיל בשכונה שלנו וממשיך דרך חיק הטבע אל נקודת סיום מפתיעה שכולם תמיד שמחים לראות – נמל התעופה בן גוריון. מדובר באחד המסלולים הארוכים והמאתגרים בתל אביב, ולצד זאת – באחד מהמסלולים היפים ביותר שניתן לרוץ בהם.

מפארק בגין עד נתב״ג
במהלך המסלול תעברו דרך המדשאות העצומות של פארק בגין (שלא מביישות אף פארק באירופה) תמשיכו לדרך עפר מאתגרת שעוברת במקביל לנחל הירקון ואם אתם ממש הרפתקנים – תגיעו עד נתב״ג. אורכו המלא של המסלול הוא 10 ק״מ לכל כיוון, אבל אם אתם מעוניינים בפרקי ריצה קצרים יותר – חילקנו עבורכם את המסלול למקטעים. אז קדימה – הדקו שרוכים, קחו שלוק מים מפנק וצאו לדרך.

פארק תל אביב

פירוט המסלול:

  • נקודת ההתחלה של המסלול היא רחוב תשרי, בספורטק בגין, אליו ניתן להגיע ברגל מכל בנייני השכונה. משם, רצים לאורך שבילי הפארק הירוקים, מקיפים את אגם הסירות הקסום ויוצאים דרך השביל שממשיך לכיוון מזרח (1.5 ק"מ).
  • מתחברים אל דרך עפר מימין, לוקחים נשימה עמוקה ומסתערים על הגבעה שממול. לאחר מכן מתחברים אל נחל איילון אותו תראו כבר מראש הגבעה (800 מטר).
  • רצים לאורך הנחל וממשיכים שמאלה אל עבר הר חירייה המשוקם. מקיפים את התל ומגיעים למגרש חניה (2.6 ק"מ).
  • מחפשים את המשך הנחל בקצה הצפוני של מגרש החניה, ועוברים דרך מעבר תת קרקעי חזרה אל הנחל. רצים בשביל לא-סלול במקביל למושב גנות ומושב חמד. מגיעים למעבר תת-קרקעי נוסף, ורצים 300 מטרים אחרונים – עד הגדר של נתב״ג (3.8 ק"מ).

מעוניינים לקבל מידע נוסף?

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם